Saturday, April 25, 2009

Dinosaurused ja see imeline maa Austraalia

Dinod tulid Maale umbes 225 miljonit aastat tagasi. Ja siis nad elasid siin umbes 160 miljonit aastat. Ja siis 66 miljonit aastat tagasi surid ära. No way.
Võib-olla sellepärast, et vulkaanide tegevuse tagajärjel (või siis plahvatas mõni meteoriit) paiskus atmisfääri palju saasta ja see varjutas päikese ja siis oli siin jääaeg. Aga siis Thomas ja Pat Rich leidsid Austraaliast dinode luid. Austraalia oli sel ajal aga hoopis rohkem seal lõuna pool ja kinnitunud ühe hiiglasliku polaarmandri külge. Okei, see polnud küll jääga kaetud. Aga need saurused elasid seal talvel ikka tohutus pimeduses ja külmas. Et kui nüüd järsku ei olnud Päikest Maal selle saasta pärast näha, siis need Austraalia dinod oleks ju selle pimedusega harjunud.
Ja äkki nad elasid veel kauem, kui 160 miljonit aastat.
Haa, ja kaua meie siin elanud oleme? Jehee, kvaternaar. Ma ei tea kaua me siin olnud oleme :( Aga päris kindlasti mitte nii kaua kui saurused. Miljon aastat? Natuke rohkem... kaks?
Igastahes need Austraalia Leaellynasaurad olid päris armsad :) ja väikesed ... ja ohutud...



Aga need teised saurused olid ikka väga müstilised olevused ...

PS: Jurassic pargi saurused (Need seal filmis, kus Jeff Goldbum oli) elasid tegelt kriidi ajastul!! Kindlasti!

Thursday, April 23, 2009

Kummituslinnad

Suurepärane uudis!!! USA on täis kummituslinnu!!!! Dr. Quinn ja Bonanza ... here I come!!!

St. Elmo, Colorado:













Bodie, California:

















Ja nii edasi... Neid linnu on ilmselt seal mitusada ja nad kõik on umbes sama ägedad ja sama lagunenud:) Ma muidugi ei tea, kas seal võib niisama ilma loata kolada, ameeriklastel on komme võõral territooriumil hulkujad lihtsalt maha lasta:) Ja veel üks asi, mille peale ma varem ei tulnud - sinna võib raske hääletada olla:) Aga ikkagi ... nii põnev nii põnev:)

http://www.ghosttowngallery.com/

Centralias Pennsylvanias läks aastal 1962 põlema sealne maa-alune kaevandus, mis põleb siiamaani. Ning kellelgi pole plaanis tuld kustutada. Ka tänapäeval Centralia pragunenud teed suitsevad ning inimesed kaovad saladuslikult maapinna alla. Enamik elanikke lahkusid ilmselt järgmistel põhjustel:





















Üritasin otsida Ka Ungaris asuvaid kummituslinnu, kuid Google Maps keeldub neid üles leidvat. Ilmselt on need nii jubedad ja nii hirmsad, et ta lihtsalt kardab:) Ühe siiski leidis: Nagygéc. Rumeenia piiri juures üks väike koht Csengeri lähedal. Nii et ilmselt ma olen sealt mööda sõitnud..hahaa:) Piltide järgi on seal on üks vana lagunenud kirik ja 1 elanik.

.

Wednesday, April 22, 2009

When the best fairy attacks



Meie inglise keel on tegelt super, lihtsalt meil pole sõnad peas. Aga see laul peaks põhimõtteliselt rääkima sellest, kuidas üks tore armas haldjas ühel vihmasel päeval läheb peast segi ja mürgitab oma hulluks tegeva pulbriga oma omaniku ja selle tagajärjel on kõik peast segi. Ja happy end - kõik hüppavad terve päev maja peal ja õues ringi. Ja kui ma oleks leidnud sellise hea sõna, mis riimub sõnaga day....või night.... ja mis seostub kuidagi juuste maha lõikamisega, siis nad oleksid kõik oma juuksed ka maha lõiganud. Hahahhaaaa ja shalalallaaaa....

Huviatv miks tudengibändist juba vastust ei tule? :)

.